Kiszona kapusta i kiszone ogórki z Doliny Baryczy- zapraszamy do zapoznania się z prezentacją multimedialną

Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder jest małym, rodzinnym gospodarstwem z Dolnego Śląska. Jego specjalnością są kiszone ogórki oraz kiszona kapusta.

Czytaj dalej

Rozpoczęło się przyjmowanie wniosków o przyznanie pomocy na „małe przetwórstwo”

ARiMR przypomina, że beneficjenci, którzy będą ubiegać się o wsparcie na inwestycje w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój w ramach PROW 2014-2020 mogą rozpocząć działalność gospodarczą nie wcześniej niż po podpisaniu umowy o przyznaniu pomocy i nie później trzy  miesiące od dnia  jej zawarcia.

Czytaj dalej

BEZPŁATNE SZKOLENIE – Finanse i ochrona danych osobowych w organizacjach pozarządowych

Stowarzyszenie Wsparcie Społeczne „Ja-Ty-My” serdecznie zaprasza przedstawicieli organizacji pozarządowych, jednostek samorządu terytorialnego oraz osoby fizyczne zaprasza na szkolenie „FINANSE I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH W ORGANIZACJACH POZARZĄDOWYCH”
Czytaj dalej

Rekrutacja do II edycji projektu „Własny Biznes dla 50+”

Fundacja Inkubator zaprasza do udziału w II edycji projektu „Własny Biznes dla 50+” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania VIII.3.1 „Wsparcie przedsiębiorczości w formach bezzwrotnych” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020.

Czytaj dalej

Powiatowy Urząd Pracy w Zgierzu realizuje projekt „CZAS NA BIZNES”

Zapraszamy do udziału w projekcie „Czas na biznes” realizowanym w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej, Oś priorytetowa VIII. Zatrudnienie, Działanie VIII.3 „Wsparcie przedsiębiorczości” Poddziałanie VIII.3.1 „Wsparcie przedsiębiorczości w formach bezzwrotnych”

Czytaj dalej

Konferencja „SMAK WSI – przetrwał w naszych produktach”

W środę, 21 września, w GCSTiR w Dzierżąznej gmina Zgierz, w ramach realizacji Lokalnej Strategii Rozwoju,odbyła się konferencja pn. „SMAK WSI – przetrwał w naszych produktach”.

Czytaj dalej